Fælles idrætsdag på Asferg og Fårup Skole

Eleverne fra 0.-6. klasse på de to skoler har samarbejdet om at arrangere årets idrætsdag lige før sommerferien. Formålet er at lære hinanden bedre at kende, inden eleverne mødes på overbygningen i 7. klasse på Fårup Skole.

21. juni 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Udenfor i skolegården blev der dystet i mooncar-race. På græsarealerne var der høvdingebold og sækkeløb. Imens der i Træningshuset var Parkour.

Asferg Skole er en skole for 0.-6. klasse, hvorefter eleverne skifter til Fårup Skole for at gå i 7.-9. klasse. For at eleverne på de to skoler kunne lære hinanden bedre at hende, har de besluttet at lave en fælles idrætsdag, hvor de er fælles om at dysten med hinanden.

”Vi skal lærer hinanden at kende, når vi skal over i 7. klasse. At danne hold sammen og dyste med hinanden frem for mod hinanden er en god måde, at gøre det på,” siger Josephine Lundby Larsen fra 6.A. på Asferg Skole, som også er næstformand i elevrådet.

Foruden at styrke elev-demokratiet og kendskabet til hinanden handler dagen også om at få mere motion og bevægelse ind i folkeskolen. Således var en af disciplinerne ’Brug hovedet-motion’, hvor eleverne udover at bevæge sig også skulle jonglerer med tal.