Oliver og fremtiden

Den tredje historie handler om Oliver og hans skolegang i udskolingen.

Oliver går i 9. klasse og oplever en masse nye og spændende fag. Han er især glad for valgfaget "Milife", som er et nyt fag ungdomsskolen tilbyder. Gennem valgfaget har Oliver oplevet mere motivation og kompetenceafklaring. Samtidig har han fået mange nye venskaber gennem "Milife", og det styrker hans selvværd. Det passer rigtig fint nu, hvor han er ved at være færdig med 9. klasse og skal tage stilling til fremtidig uddannelse.

At vælge uddannelsesretning efter udskolingen er et svært valg, og i Olivers tilfælde har der været flere muligheder oppe at vende.

Hans forældre har snakket meget om, at det var en god idé at tage 10. klasse på en efterskole. Men selv har Oliver faktisk ikke så meget lyst til det med efterskolen. Det har måske mest været forældrene, der synes, at Oliver har behov for et ekstra modnings-år, men valgfaget "Milife" har betydet meget. Desuden har han haft nogle gode samtaler med hans uddannelsesvejleder og forældrene, og nu kører snakken på, at Tech College måske er en god mulighed for Oliver.