Cecilies skoledag

Den anden historie handler om Cecilie og hendes skolegang på mellemtrinnet.

Cecilie går i 5. klasse. Der har været en del uro i klassen, da de dumme drenge tit skændes. I sidste uge var der ligefrem slåskamp inde i klassen. Cecillie bliver lidt urolig over al den ballade, men hun er tryg, fordi hun ved, at klassepædagogen Hanne er god til at tage hånd om problemerne og tale med de drenge, der laver ballade. Hanne kender dem nemlig godt, da hun har haft tilknytning til klassen siden de startede i indskolingen, så nu går det godt igen. Hanne er god til at hjælpe med at løse de problemer, der nogle gange er i klassen.

Cecillie er meget glad for matematik. Lige nu er der godt nok meget nyt at lære, og selv om matematikken i øjeblikket driller mere end den plejer, er hun fortrøstningsfuld. Lige nu er hun blå, men målet er snart at blive rød. Cecillie har nemlig lige igen haft en god lang snak med matematiklæren om, hvad der skal til for at blive rød. Cecilie synes det fungerer godt, når hun har de opfølgende samtaler med læreren, hvor hun selv er med til at opstille mål for, hvad hun skal nå i matematik, og hvordan hun når derhen.

Cecillie synes dagene er meget forskellige, og det er rigtigt fedt at have mulighed for at fordybe sig i forskellige ”bånd”, hvor mange af eleverne fra parallelklasserne tit deltager. Nogle gange er også både yngre og ældre elever med. Af og til er Cecillie også med til at undervise nogle af de yngre elever i matematik. Det synes hun er sjovt, og så sidder matematikken også lidt bedre fast.

Cecilie kan godt lide når der bliver arbejdet med et tema på tværs af mange fag over længere tid. Hun kan mærke, at det giver en god grundig forståelse af emnerne. Lige nu arbejder de med musikhistorie i både dansk, musik, historie og Håndværk og Design. Der bliver lavet små filmklip undervejs, skrevet artikler og logbøger, der laves optagelser på Ipad, og der gives feedback fra mindst et andet makkerpar, som indtaler kommentarer på Ipad´en. Og alle artikler og logbøger samles i den fælles årgangsmappe i ”Skyen”.