Mere bevægelse

Skolereformen har indført mindst 45 minutters bevægelse om dagen i snit for alle elever. Ikke alene er motion og bevægelse sundt, det styrker også indlæringen.

Mindst 45 minutters bevægelse om dagen

Skolereformen har indført mindst 45 minutters bevægelse om dagen i snit for alle elever. Motion og bevægelse øger trivslen og styrker fællesskabet. Og så er det ikke alene sundt at bevæge sig, forskning har også vist, at eleverne lærer mere og bedre kan koncentrere sig i timerne, når der er bevægelse på skoleskemaet.

Kravet om mere bevægelse har ført til mange spændende initiativer rundt om på skolerne i Randers Kommune. Skolerne har fået bevægelsesinspiratorer, det vil sige lærere, der uddanner sig til at komme med inspiration til deres kolleger, så de ved, hvordan de kan få masser af bevægelse med i undervisningen.

En skole i Randers har gjort de store elever i indskolingen til mentorer. De ældste elever har fået til opgave at lave leg og bevægelse med yngre elever i 10-frikvarteret, og det er blevet en succes.

Desuden har eleverne i udskolingen fået mulighed for at vælge mange nye, spændende valgfag. Nogle af valgfagene giver gode og utraditionelle bud på motion og bevægelse. Her er eksempler på, hvad skolerne i Randers Kommune har sat på skemaet som valgfag med motion og bevægelse: Mountainbike, yoga og amerikansk football.

Se, hvad Undervisningsministeriet skriver om bevægelse i skolen